Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/helpyournext.dk/public_html/site/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2851
Integrationsprojekt i Danmark - Help Your Next  

Integrationsprojekt i Danmark

Det gør vi

Vores forening er også meget aktiv her i landet. Herhjemme arbejder vi meget med udsatte borgere, især flygtninge. Vores mål er at hjælpe ikke integrerede flygtninge, da de er i stor risiko for at blive marginaliseret, hvilket kan medføre isolation. En stor del af den gruppe er ensomme, uuddannede, og kan ikke tale det danske sprog selv efter flere år, så der er meget brug for støtte og hjælp.

Nogle af dem der er kommet hertil, har mange sår på krop og sjæl. Det gør at de ikke er modige nok til at træde frem. De fleste danskere forstår ikke flygtningene, og på samme måde, forstår de fleste flygtninge hellere ikke danskerne. det ser vi som en stor udfordring, der er meget stor afstand mellem flygtningene og danskerne. Vi har derfor besluttet at sætte forskellige aktiviteter i gang, som vil gøre at vi kan nærme os hinanden og udligne misforståelserne, skabe hygge på tværs af kulturer.

"Social integration" kan bruges som en fremgangsmåde, der kan få mennesker til, at tilslutte og acceptere hinanden i et fællesskab. Når mennesker får mulighed for at socialisere sig, oplever de mentale, følelsesmæssige og fysiske fordele. Det vil sige, at mennesker får en tro på, at blive en accepteret del af fællesskabet. Uden den følelse af sammenhæng, kan man opleve depression, isolation og fysisk sygdom, og disse tilstande vil begrænse produktivitet eller et lykkeligt liv.

Aktivt at engagere sig i sociale roller hjælper folk med at opbygge selvværd , fysisk velvære og en følelse af forpligtelse over for fællesskabet
- Emile Durkheim.

Vi har forskellige emner, til hvert møde som vi tager op, og som har betydning for flygtninges liv her i Danmark. Vi snakker ofte om uddannelse for de voksne og deres børn, vi taler også om arbejde, og kultur (sprog). Men også alt andet der  vedrøre deres liv og deres fremtid. Vi har blandt andet flere konkrete projekter, som vi ønsker at starte, så hjælp gerne med den manglende finansiering. ( en hjælp til os kan hjælpe andre).

Et af de vigtigste mål med vores møder og projekter, er at styrke den " sociale integration " øge deres selvtillid, udligne forskelligheder og skabe netværk til danskere og andre flygtninge i samme situation. Dette vil empower dem og gøre dem klar til arbejdslivet.

  • Under mødet, sørger vi for, at alle får mulighed for, at tale noget dansk.
  • Under mødet, sørger vi for, at vi hører et eller to vidnesbyrd fra en flygtning, der har integreret sig godt.
  • Vi spiser sammen, vi spiller sammen og danser sammen. Når vi skal spise sammen, kommer alle  med mad fra deres egen kultur. mm.

Video

Video

Video

Billeder fra projektet